Ravinuoret

Keski-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry on vahvasti mukana kannustamassa nuorisotoimintaa. Toiminnanjohtaja Susanna Mastokangas toimi Kaustisen Seudun Ravinuorten Nuorisovastaavana vuodet 2022-2023 jolloin toimintaa käynnisteltiin uudelleen tauon jälkeen.

Virallinen tiedotuskanava ravinuorille on Facebook-sivu, käy tsekkaamassa ja tykkäämässä.

Kaustisen Seudun Ravinuoriin voi liittyä jäseneksi tästä. Lisätietoa raviurheilun nuorisotoiminnasta, jäsenhinnoista ja eduista löytyy Hippoksen sivuilta.


Kaikki ponit palkitaan

Keski-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry on palkinnut jo useampana vuonna peräkkäin alueensa kesä- ja paikallisraveissa ilman rahaa jääneet ponivaljakot lahjakorteilla valjasliikkeeseen, jotta kaikki saavat palkinnon ja harrastus säilyy mielekkäänä. Pienikin lahjakortti ilahduttaa mieltä hylkystartin päätteeksi ja motivoi jatkamaan hevosurheilun parissa eteenpäin.


Edustavin Valjakko

Uutuutena vuodelle 2021 tullut Edustavin valjakko palkinto jaetaan Keski-Pohjanmaan alueen kesä- ja paikallisraveissa niin edustavimmalle poni- kuin hevosvaljakollekin. Palkinto kannustaa kiinnittämään huomiota ajolinjoihin ja tapoihin sekä hevosen, ponin ja omien varusteiden kuntoon ja käsittelyyn. Oleellista on myös hyvinvoiva hevonen ja poni sekä kanssakilpailijoita kunnioittava käytös kaikin puolin. Nämä arvot kulkevat yhteneväisesti Suomen Hippoksen vastuullisuusohjelman kanssa.


Vastuullisuus

Vastuullisuuden kolme pääteemaa ovat Hyvinvoiva hevonen, Yhdenvertainen ja vetovoimainen yhteisö ja Reilu tapa toimia. Tätä tuomme esiin ennen kaikkea nuorisotoiminnassa, pidämme huolta että ketään ei kiusata eikä jätetä yksin tai ulkopuoliseksi, puutumme matalalla kynnyksellä heti kaikkiin epäkohtiin. Kiinnitämme erityishuomiota siihen että kaikki toiminta on avointa ja läpinäkyvää, teemme jatkuvasti järjestämistämme kursseista ja kerhoista palautekyselyjä. Neuvomme ja varmistamme että ohjeita, sääntöjä ja lain vaatimuksia noudatetaan niin hevostilojen työelämässä kuin harrastustoiminnassa, niin hevosten kuin hevosihmistenkin osalta.

Lisää aiheesta Hippoksen sivuilla.Ponimittaus

Keski-Pohjanmaan Hevosjalostusliiton tarjoamiin palveluihin kuuluu myös virallinen ponimittaus. Kysy lisää, sovitaan aika ja paikka mittaukselle joko kotitallille tai lähimmälle raviradalle.