Keski-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry järjestää vuosittain tamma- ja varsanäyttelyitä alueellaan. Viime vuosina näyttelypaikaksi on vakiintunut Kaustisen ravirata monipuolisten palveluiden, sujuvan yhteistyön sekä keskeisen sijainnin vuoksi.

Näyttely järjestetään vuosittain syyskuussa jo heti ensimmäisten näyttelyiden aikaan, kun varsat ovat palanneet laitumilta. Ohjeet näyttelyhevosten taustajoukoille löydät tästä:

Kaikki osallistujat palkitaan tuotepalkinnoilla sekä Suomen Hippos ry:n ruusukkeilla. Lisäksi näyttelyn paras varsa ja näyttelyn paras esittäjä saavat ansaitsemansa lisäpalkinnot sekä mainetta ja kunniaa.

Näyttelykalenteri julkaistaan yleensä alkuvuodesta ja sen löytää Hippoksen heppa-järjestelmästä Näyttelyt osiosta – kun menee kohtaan suomenhevoset ja lämminveriset. Tässä linkki sivuille.

Näyttelyihin ilmoittaudutaan pääsääntöisesti viimeistään kaksi viikkoa (14vrk) ennen näyttelyä. Ilmoittautuminen tapahtuu joko linkin kautta heppa-järjestelmästä (vaatii tunnukset ja sisäänkirjautumisen) tai sähköpostilla, whatsapp- viestillä tai soittamalla Keski-Pohjanmaan Hevosjalostusliittoon 040 584 5907.

Tamma- ja varsanäyttelyn Pelastussuunnitelma ja Turvallisuussuunnitelma löytyvät ”yhteystiedot” välilehdeltä.

Lisätietoa näyttelyistä sekä niihin valmistautumisesta ja hinnastosta voi lukea Hippoksen sivuilta.


Vuoden 2023 näyttelyn kuvat ovat ihailtavissa ja ostettavissa omaan käyttöön:

Krista Järvelä / Hehkuva

Näyttelyn paras varsa 2023 Titterin Topi ja taustajoukot

Vuoden 2022 Kaustisen tamma- ja varsanäyttelyn parhaaksi varsaksi valittu Lumo Aavatar ja Jonna Kumpulainen

Lisää Kaustisen vuoden 2022 näyttelykuvia ihailtavaksi, tilattavaksi ja ostettavaksi: Krista Järvelä / Hehkuva


Vuoden 2021 Näyttelyn paras varsa Felisa kotitallin pihassa Kaustisella