2023 näyttelyt

ma-ti 3.-4.4.2023 Ypäjä, Hevosopisto: tamma- ja varsanäyttely

Maanantai 3.4. tammojen jalostusarvostelu (kaikki sh-suunnat ja lv) ja rakennetarkastus, lisäksi oriit uuden jalostusohjelman mukaisella Työ- ja käyttösuunnan käyttökokeella (ajo tai ratsastus). Oriiden ilmoittautuminen suoraan Suomen Hippokseen.

Tiistai 4.4. varsojen arvostelu

HUOM! Mikäli ilmoittauneiden määrä on vähäinen, arvostellaan kaikki hevoset maanantaina 3.4.

ma-ti 11.-12.9.2023 Ypäjä, Hevosopisto: tamma- ja varsanäyttely

Maanantai 11.9. tammojen jalostusarvostelu (kaikki sh-suunnat ja lv) ja rakennetarkastus, lisäksi oriit uuden jalostusohjelman mukaisella Työ- ja käyttösuunnan käyttökokeella (ajo tai ratsastus). Oriiden ilmoittautuminen suoraan Suomen Hippokseen.

Tiistai 12.9. varsojen arvostelu

HUOM! Mikäli ilmoittauneiden määrä on vähäinen, arvostellaan kaikki hevoset maanantaina 11.9.

Sunnuntai 8.10.2023 Ylöjärvi, Teivo: tamma- ja varsanäyttely

J, lv, kaikkien jalostussuuntien rakennetarkastus, HUOM! varsoja arvostellaan kaikille suunnille


KAKSIPÄIVÄISISSÄ NÄYTTELYISSÄ varsat voidaan siirtää samalle päivälle tammojen kanssa, mikäli hevosia ilmoittatuu vähän.

Hämeen hevosjalostusliitto ry järjestää suomenhevosten sekä lämminveristen tamma- ja varsanäyttelyitä sekä avustaa Suomen Hipposta orinäyttelyiden järjestelyissä.

Tamma- ja varsanäyttelyissä jalostusarvostellaan suomenhevos- ja lämminveritammoja sekä rakennetarkastetaan suomenhevostammoja. Varsoista arvostellaan 1-3 -vuotiaita suomenhevosia (kaikissa näyttelyissä kaikki jalostussuunnat!) ja 1-2 -vuotiaita lämminverivarsoja. Myös ruunavarsat voivat osallistua, lukuunottamatta valtakunnallisia näyttelyitä. Näyttelyosallistumisten määrää vuodessa ei ole enää rajoitettu.

Ajantasainen näyttelykalenteri on Heppa-järjestelmässä. Hepan kautta voit ilmoittaa hevosen näyttelyyn ja sieltä löydät ilmoittautumisajan päätyttyä näyttelyn aikataulu sekä näyttelyn jälkeen tulokset. Näyttelyn aikataulu pyritään julkaisemaan noin viikkoa ennen näyttelyä.

Ilmoittautua voi Heppa-järjestelmän lisäksi sähköpostitse hameenhjl@gmail.com tai p. 0400-454840 (soitto / tekstiviesti / WhatsApp-viesti). Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla osallistumismaksu viimeistään kaksi viikkoa ennen näyttelyä Hämeen hevosjalostusliiton tilille FI39 1148 3000 0972 82, viestiksi hevosen nimi ja näyttelypaikkakunta.

HUOM! Näyttelymaksut ovat muuttuneet vuodelle 2023:

100 eur: Ilman kokeita arvosteltavat tammat (lv ilman ajokoetta, sh tamman rakennetarkastus, jälkeläisten perusteella arvosteltava)

120 eur: ajokokeella arvosteltavat lv-tammat sekä J- ja Tk-suunnan suomenhevostammat

140 eur: R-, P- ja T-suunnan suomenhevostammat

40 eur: varsat

Liikkeet ajaen esitettävillä varsoilla tulee lisäksi Hippoksen laskuttama kilpailuoikeus/vakuutusmaksu 87 euroa (loka-marraskuun näyttelyissä 50 euroa). Mikäli varsa tarvitsee vakuutuksen vain näyttelyyn, voit valita myös päiväkohtaisen vakuutusmaksun 20 euroa. Vakuutuksen kesto valitaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Tervetuloa näyttelyihin!

HUOMIO TURVALLISUUS:

  • näyttelyyn osallistuvat hevoset ja ihmiset ovat terveitä
  • suosittelemme, että hevosilla on voimassaoleva influenssarokotus (vuonna 2024 rokotukset tulevat pakolliseksi näyttelyihin)