Hämeen hevosjalostusliitto ry järjestää suomenhevosten sekä lämminveristen tamma- ja varsanäyttelyitä sekä avustaa Suomen Hipposta orinäyttelyiden järjestelyissä. Lisäksi järjestetään vuosittain 3-vuotiaiden suomenhevosten valtakunnallinen varsanäyttely, jota tukee Pohjois-Hämeen Hippoksen Säätiö.

Tamma- ja varsanäyttelyissä jalostusarvostellaan suomenhevos- ja lämminveritammoja sekä rakennetarkastetaan suomenhevostammoja. Varsoista arvostellaan 1-3 -vuotiaita suomenhevosia (kaikki jalostussuunnat) ja 1-2 -vuotiaita lämminverivarsoja. Myös ruunavarsat voivat osallistua, lukuunottamatta valtakunnallisia näyttelyitä.

Ajantasainen näyttelykalenteri on Heppa-järjestelmässä. Hepan kautta voit ilmoittaa hevosen näyttelyyn ja sieltä löydät ilmoittautumisajan päätyttyä näyttelyn aikataulu sekä näyttelyn jälkeen tulokset.

Ilmoittautua voi Heppa-järjestelmän lisäksi sähköpostitse hameen.hevosjalostus@kolumbus.fi tai p. 0400-454840 (soitto tai tekstiviesti). Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla osallistumismaksu 100 eur/tamma tai 30 eur/varsa viimeistä kaksi viikkoa ennen näyttelyä Hämeen hevosjalostusliiton tilille FI39 1148 3000 0972 82, viestiksi hevosen nimi ja näyttelypaikkakunta.

Tervetuloa näyttelyihin!