Hämeen hevosjalostusliitto ry järjestää suomenhevosten ja lämminveristen tamma- ja varsanäyttelyitä sekä avustaa Suomen Hipposta orinäyttelyiden järjestelyissä.

Tamma- ja varsanäyttelyissä jalostusarvostellaan suomenhevos- ja lämminveritammoja sekä rakennetarkastetaan suomenhevostammoja. Varsoista arvostellaan 1-3 -vuotiaita suomenhevosia (kaikissa näyttelyissä kaikki jalostussuunnat!) ja 1-2 -vuotiaita lämminverivarsoja. Myös ruunavarsat voivat osallistua, lukuunottamatta mahdollisia valtakunnallisia näyttelyitä. Näyttelyosallistumisten määrää vuodessa ei ole enää rajoitettu. Valtakunnalliset varsanäyttelyt on vuodesta 2023 alkaen korvannut valtakunnallinen näyttelyliiga, lisätietoja Hippoksen sivuilla: NÄYTTELYLIIGA

Vuonna 2024 alueemme 1-vuotiaat J-suunnan suomenhevoset sekä lämmiveriset kilpailevat vuoden parhaan 1-vuotiaan tittelistä, voittajat palkitaan Hämeen hevosjalostusliiton loimella sekä Teivon Ravikeskuksen lahjoittamalla ilmaisella osallistumisoikeudella ikäluokan Kriteriumiin! Palkittavan varsan tulee olla esitetty alueemme näyttelyissä ja myös varsan omistajan tulee olla Hämeen hevosjalostusliiton alueelta.

Ajantasainen näyttelykalenteri on Heppa-järjestelmässä. Hepan kautta voit ilmoittaa hevosen näyttelyyn ja sieltä löydät ilmoittautumisajan päätyttyä näyttelyn aikataulu sekä näyttelyn jälkeen tulokset. Näyttelyn aikataulu pyritään julkaisemaan noin viikkoa ennen näyttelyä.

Näyttelysäännöt Suomen Hippoksen sivuilla: LINKKI

HUOMAA NÄYTTELYIDEN UUDET ROKOTUSMÄÄRÄYKSET 1.1.2024 ALKAEN!

VUODEN 2024 NÄYTTELYT:

MAANANTAI 25.3.2024 Ypäjä, Hevosopisto: tammanäyttely ja Tk-orinäyttely

Maanantai 20.3.2024 tammojen jalostusarvostelu (J-, R-, P- ja Tk-suunnan sh-tammat sekä lv) ja rakennetarkastus, lisäksi oriit uuden jalostusohjelman mukaisella Työ- ja käyttösuunnan käyttökokeella (ajo tai ratsastus). Oriiden ilmoittautuminen suoraan Suomen Hippokseen 1 kk ennen näyttelyä!

MAANANTAI 20.5.2024 Ypäjä, Hevosopisto: varsanäyttely

Maanantai 20.5.2024 kaikkien jalostussuuntien 1-3 -vuotiaat suomenhevosvarsat sekä 1-2 -vuotiaat lv-varsat

MAANANTAI-TIISTAI 16.-17.9.2024 Ypäjä, Hevosopisto: tamma- ja varsanäyttely

Maanantai 16.9.2024 tammojen jalostusarvostelu (J-, R-, P- ja Tk- suunnan sh-tammat sekä lv) ja kaikkien jalostussuuntien suomenhevostammojen rakennetarkastus. Syksyllä Ypäjän näyttelyssä ei arvostella Tk-oriita, niitä on syyskaudella mahdollista esitää Etelä-Suomen Hevosjalostusliiton näyttelyssä Lahdessa la 4.10.2024.

Tiistai 17.9.2024 kaikkien jalostussuuntien 1-3 -vuotiaat suomenhevosvarsat sekä 1-2 -vuotiaat lv-varsat

HUOM! Mikäli ilmoittauneiden määrä on vähäinen, voidaan kaikki hevoset arvostella maanantaina 16.9.2024

LAUANTAI 21.9.2024 Ylöjärvi, Teivo: tamma- ja varsanäyttely

J- ja lv-tammojen jalostusarvostelu sekä kaikkien jalostussuuntien suomenhevostammojen rakennetarkastus, kaikkien jalostussuuntien 1-3 -vuotiaat suomenhevosvarsat sekä 1-2 -vuotiaat lv-varsat


ILMOITTAUTUMINEN:

Ilmoittautua voi Heppa-järjestelmän lisäksi sähköpostitse hameenhjl@gmail.com tai p. 0400-454840 (soitto / tekstiviesti / WhatsApp-viesti). Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla osallistumismaksu viimeistään kaksi viikkoa ennen näyttelyä Hämeen hevosjalostusliiton tilille FI39 1148 3000 0972 82, viestiksi hevosen nimi ja näyttelypaikkakunta.

NÄYTTELYMAKSUT:

100 eur: Ilman kokeita arvosteltavat tammat (lv ilman ajokoetta, sh tamman rakennetarkastus, jälkeläisten perusteella arvosteltava)

120 eur: ajokokeella arvosteltavat lv-tammat sekä J- ja Tk-suunnan suomenhevostammat

140 eur: R-, P- ja T-suunnan suomenhevostammat

40 eur: varsat

Liikkeet ajaen esitettävillä varsoilla tulee lisäksi Hippoksen laskuttama kilpailuoikeus/vakuutusmaksu 87 euroa (loka-marraskuun näyttelyissä 50 euroa). Mikäli varsa tarvitsee vakuutuksen vain näyttelyyn, voit valita myös päiväkohtaisen vakuutusmaksun 20 euroa. Vakuutuksen kesto valitaan ilmoittautumisen yhteydessä.

ROKOTUSMÄÄRÄYKSET 1.1.2024 ALKAEN:

1.1.2024 alkaen Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyihin, sekä oriiden jalostusarvostelutilaisuuksiin osallistuvilla hevosilla ja poneilla tulee olla Hippoksen näyttelysääntöjen mukaisesti voimassa oleva rokotussuoja:

* Kalenterivuonna 2024 1-vuotiaaksi kääntyvällä tai sitä vanhemmalla hevosella tai ponilla tulee olla vähintään kaksi perusrokotetta annettuna.
* Toinen perusrokote tulee antaa 21–92 vrk:n kuluessa ensimmäisestä perusrokotteesta.
* Viimeisimmän rokotteen antamisesta tulee olla kulunut vähintään 5 vrk ja enintään 365vrk.

Ravi- ja ratsastuskilpailujen sekä islanninhevosten kilpailuissa ja näyttelyissä käytettävät rokotusohjelmat poikkeavat Hippoksen näyttelyissä käytössä olevasta rokotusohjelmasta. Tarkistathan ponin tai hevosen rokotusohjelmaa suunnitellessa, että se noudattaa myös lajikohtaisia vaatimuksia.

Tervetuloa näyttelyihin!

Sivu päivitetty 6.2.2024