Varsojen tunnistuskausi on kiivaimmillaan ja jatkuu jouluun asti, jonkin verran varsoja jäänee myös vuoden 2021 puolella tunnistettavaksi. Hämeen alueella syntyneistä varsoista otamme pääsääntöisesti itse yhteyttä tunnistusajan sopimiseksi. Jos varsaa ei jostain syystä ole Heppa-järjestelmässä tai tunnistuksella on kiire, kannattaa ottaa yhteyttä (0400-454840 myös Whatsapp, FB Messenger tai hameen.hevosjalostus@kolumbus.fi, sähköpostia voi laittaa myös hameenhjl@gmail.com).

Paras ikä tunnistaa on 4-10 kk, näin varsan passi ehditään tehdä ennen kuin se täyttää 12 kk. Tunnistus laskutetaan vuodesta 2020 lähtien Hippoksen rekisteröintilaskussa, käteismaksuja emme tunnistuksista enää ota vastaan.

DNA-laboratorion vaihtumisen jälkeen myös monesta emätammasta on tarvittu uusi jouhinäyte. Mikäli emätamma muutta toiselle tallille tai joudutaan esimerkiksi lopettamaan, on hyvä ottaa siltä jouhia talteen 20-30 kpl. Jouhet täytyy nyppiä karvatuppineen, leikkaaminen ei riitä. Tämä koskee kaikenrotuisia, myös Suomessa syntyneitä tammoja.

LINKKI Hippoksen tiedotteeseen

Kategoriat: Yleinen