Suomenhevosten valtakunnallinen työmestaruus kilpailtiin Oulun Äimärautiolla lauantaina 15.6.2024. Ennätyksellisen 16 ilmoittautuneen osallistujan joukossa starttasivat kolme paikallista valjakkoa: 12-vuotias tamma Kukka Meeri (Nivala), ohjastaja ja omistaja Pekka Vilkuna, 11-vuotias tamma Pikku-Hilma (Tyrnävä), ohjastaja ja omistaja Petra Särkelä, sekä 11-vuotias ori Tempperature (Liminka), ohjastaja ja omistaja Miia Multamäki.

Kirkkain sija meni kälviäläiselle Henkan Juulialle ja konkariohjastaja Mikko Uusimäelle, mutta Pohjanmaan väkevät tammat Kukka Meeri ja Pikku-Hilma tulivat heti perässä.

Hopealle Kukka Meeri päivän kovimmalla vedolla!

Kukka Meeri ja Pekka Vilkuna. (Kuva: Mia Mia Mäki-Maunus)

Kukka Meeri sijoittui mestaruudessa toiseksi pistein 29, joista 1 piste juoksukokeesta, 1 piste kävelykokeesta ja huikeat 27 pistettä vetokokeesta. Vetokokeessa tamma suoritti päivän raskaimman onnistuneen vedon, 1050 kiloa, yleisön kannustamana ja Pekan tukemana. Valjakon yhteistyö kilpailuissa oli saumatonta ja herätti suurta ihastusta yleisössä.

Meeriltä odotetaan vuodelle 2025 syntyväksi varsaa Tempperaturesta, me toivotamme paljon onnea tiineyden matkaan ja odotamme innolla ehkäpä tulevaa työmestaria!

Pronssia sympaattiselle Pikku-Hilmalle!

Pikku-Hilma ja Petra Särkelä vetokokeessa. (Kuva: Mia Mäki-Maunus)

Mitalikolmikko muodostui punaisista tammoista, Pikku-Hilman napatessa itselleen kolmannen sijan yhteispisteillä 29. Juoksukokeesta tuli hienot 4 pistettä, kävelykokeesta 3 ja vetokokeesta 22. Petran ohjastama pieni sisukas Hilma hirnahti yleisölle korvat hörössä jokaisen portaanvedon jälkeen, että näittehän miten hyvin meni! Tulossija ratkesi onnistuneessa 950 kilon vedossa, joka puskettiin sinnikkyydellä sekä yleisön hienolla mukana elämisellä. Petra ja Hilma kokeilivat vielä 1000 kiloa, mutta tästä ei enää saatu onnistunutta väliä.

Tempperature ehjällä kokonaisuudella viidenneksi!

Tempperature ja Miia Multamäki juoksukokeessa. (Kuva: Mia Mäki-Maunus)

Komea Tempperature hurmasi paikalla olijat paitsi ulkonäöllään, myös kohteliaalla mutta tekemiseniloisella asenteellaan. Viides sija ratkesi 25 pisteellä, joista 4 tuli juoksukokeesta, 2 kävelykokeesta ja 19 vetokokeesta. Ensimmäistä kertaa mestaruuteen osallistuneet Temppis ja Miia ovat saaneet tukea valmistautumiseen Petralta, minkä lisäksi samoissa mittelöissä oli tosiaan myös kesämorsian Kukka Meeri. Yksin ei siis tarvinnut lähteä mestaruuskisaan, ja joka kokeesta hyväksytty tulos sekä viides sija yhdeksästä hyväksytystä on upea saavutus!

Kiitos osallistujille, yleisölle, yhteistyökumppaneille ja toimihenkilöille!

Oli suuri kunnia saada valtakunnallinen työmestaruus Ouluun, eikä päivä olisi tätä paremmin voinut sujua. Kiitämme lämpimästi kaikkia osallistujia, runsain joukoin paikalle saapuneita ja mahtavalla puhdilla omia valjakoitamme kannustanutta yleisöä, sekä tietenkin kaikkia yhteistyökumppaneita ja toimihenkilöitä. Tämän kokemuksen jälkeen saatamme hakea työmestaruutta Ouluun toistekin!

Suuret onnittelut Pekalle ja Meerille, Petralle ja Hilmalle sekä Miialle ja Temppikselle. Olemme teistä ylpeitä!

Maaseudun Tulevaisuus tarjoaa ilmaisen tallenteen päivästä

Jos et päässyt paikalle tai haluat palata kisapäivän tunnelmiin, voit katsoa lähetyksen tallenteen MT:n sivuilta: Linkki

Kukka Meeri ja Pekka Vilkuna juoksukokeessa. (Kuva: Mia Mäki-Maunus)
Kukka Meeri ja Pekka Vilkuna valmistautumassa kävelykokeeseen. (Kuva: Mia Mäki-Maunus)
Kukka Meeri ja Pekka Vilkuna vetokokeessa. (Kuva:Mia Mäki-Maunus))
Pikku-Hilma ja Petra Särkelä juoksukokeessa. (Kuva: Mia Mäki-Maunus))
Pikku-Hilma ja Petra Särkelä kävelykokeessa. (Kuva: Mia Mäki-Maunus))
Tempperature ja Miia Multamäki kävelykokeessa. (Kuva: Mia Mäki-Maunus))
Tempperature ja Miia Multamäki vetokokeessa. (Kuva: Mia Mäki-Maunus))

Kategoriat: Yleinen