Elämä tuo eteemme menetyksiä, joita emme haluaisi uskoa todeksi ja joiden hyväksyminen on vaikeaa. Miksi meiltä viedään pois ystävä ja lähimmäinen, joka on täynnä elämänhalua ja intoa? Meistä jokaiselle tulee jonain päivänä vuoro lähteä. Me jokainen voimme itse vaikuttaa moneen asiaan elämässämme. Päivämme ovat kuitenkin määrätyt. Ihmisiä on moneen junaan, jokaisella on oma merkityksenä tässä maailmassa. Jotkut löytävät elämäänsä intohimon ja selkeästi palavan liekin, toisilla liekki on vakan alla hieman piilossa.

Vuosien yhteistyön kokemuksella saan olla kiitollinen, että sain tutustua Tapioon. Joidenkin henkilöiden kohdalla, et aina voi tietää miten asiat menevät. Tapion kanssa asiat menivät juuri niin kuin sovittiin. Tapio oli sanoissaan suora, hän ei ollut ikinä ilkeä. Hänelle kaikki ihmiset olivat lähtökohtaisesti samanarvoisia. Tiedustelin Tapion kanssa vuosien ajan yhteistyötä tehneeltä henkilöltä, miten hän kuvailisi Tapiota. Vastauksena sain sanat: ”Jämpti, aikaansaava ja luotettava. Asiat puhuttiin asioina ja niillä oli tapana mennä eteenpäin. Mutkattomuus kuvaa parhaiten.”

Tapiolla oli elämänsä aikana hevosia kirjaimellisesti moneen lähtöön. Kaikki alkoi aikanaan Auli vaimon kautta Allu -risteytysponista ja sittemmin otsikoihin päästiin muun muassa Adios Nordian ja Macho Nordian kautta. Todellinen jackpot osui kohdalle oma kasvatti Asterisquen kautta. Kun Tapiolta kysyttiin menestyksen salaisuutta, nosti hän aina esille vaimonsa Aulin korvaamattoman merkityksen.

Tapio Siekkisen elämänliekki on sammunut, mutta hänen läheistensä, ystäviensä ja perheenjäsentensä sydämissä hän kulkee aina tavalla tai toisella mukana. Lapset ja lapsenlapset ovat perineet Tapion sitkeyttä, itseluottamusta ja mutkattomuutta.

Tapio Siekkisen muistoa kunnioittaen

Pohjoisen Ravialueen hallituksen varapuheenjohtaja ja Pohjanmaan Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Aune Huttunen

Nappisarjan 2.5.2021 jaksossa olivat yhteishaastattelussa Tapio Siekkinen ja Mauri Jaara. >> ks video

Kategoriat: Yleinen