Kokouksessa hyväksyttiin Hevosjalostusliiton vuoden 2020 tilinpäätös ja toimintakertomus ja myönnettiin hallitukselle ja toiminnanjohtajalle vastuuvapaus. Linkki Toimintakertomukseen alempana:

Kokouksessa palkittiin kunniapalkinnoin Pohjanmaan Hevosjalostusliiton alueen vuoden 2020 suomenhevosten uudet valiojuoksijat ja kuusivuotiaat ja sitä nuoremmat tähtijuoksijat, sekä lämminverisistä 1.14,6 ja paremmin juosseet 3-4 vuotiaat ja vanhemmat, jotka ovat juosseet 1.13,0 tai alle. 

Meille Pohjanmaan Hevosjalostusliitossa on suuri kunnia muistaa menestyneitä hevosia ja niiden taustajoukkoja. Ilman vetovoimaista omistajuutta ei tarvita myöskään kasvattajia. Ilahduttavaa ja poikkeuksellista on, että palkittavien taso oli todella korkea. Joukossa on iso määrä ikäluokkansa huippuja valtakunnallisesti.

Harri Niskalan kasvattama ja viime kaudella Erkki Pylkäksen omistama Liimatan Väiski juoksi vuonna 2020 ennätyksen 1.27,9aly.

Lakorin omistaa Lunki Markku & Kirsti , Erkki Pylkäs on kasvattanut hevosen. Ruuna juoksi viime kaudella hienon ennätyksen 1.24,8ke ja tienasi rahaa yli 10 000 euroa.

Hakalan tallin omistama ja kasvattama Sintukka juoksi tamman nelivuotis kaudella kivikovissa lähdöissä. Kolmetoista starttia toi viisi totosijaa ja rahaa lähes 12 000 euroa. Kriteriumissa tamma oli hienosti seitsemäs. Lähtöön osallistui ainoastaan kaksi tammaa.  Kausi päättyi tammojen varsakunkku karsinnan voittoon. Sintukka oli viime vuonna Suomessa nelivuotiaiden suomenhevostammojen nopein ennätyksellä 1.28,0ake ja rahatilaston kolmas.

Riksun Tähden viime kausi piti sisällään kahdeksan starttia ja kuusi voittoa. Kauden kruunasi Villimiehen tammakilvan toinen sija. Rahaa kertyi 22 000 euroa ja Joen tallin tamma juoksi ennätyksen 1.27,4ake. Riina Keskinen on kasvattanut hevosen.

Huisi Hemmo on Team Joviven kasvattama ja Scuderia Orso Polaren omistama ori, joka oli viime kaudella neljä vuotias. Huisi Hemmo tienasi radoilta upeasti yli 52 000 euroa rahaa ja hienon ennätyksen 1.26,4ke. Huisi Hemmo oli muun muassa Satakunta ajon kolmas, kriteriumin toinen ja myöskin Oulu Expressin toinen.

Palkittavista lämminverisistä Peanutsin (12,5ake, Talli Tenavat omistaa) ja BWT Devilin (1.11,5 aly, Kärkkäinen Martti ja Pirjo omistaa) taustajoukot keskittyivät kokouspäivänä Lahdessa olevaan koitokseen, Peanuts oli mukana Suur Hollola ajon välierässä. Myös Heidi Koistisen Spitfire Effe palkittiin ennätyksensä 1.13,0aly perusteella.

Gogobet Sisu on Scuderia Seconda Scenan omistama, viime kaudella neljävuotias ori, joka juoksi hienon ennätyksen 1. 12,6ake ja rahaa reilun 10000 euroa.

 Arctic Emman on kasvattanut Star Racing Oy ja kilpailuoikeuden vuokraaja on Emma Stable. Tamma on juossut kovissa lähdöissä ja nelivuotis kausi toi rahaa lähes 15 000 euron edestä ja upean ennätyksen 1.12,1aly. Tamma jäi niukasti Derbyn ulkopuolelle. Suur Hollolan Best Princesissä Arctic Emma oli hienosti toinen häviten vain Mascate Matchille.

Myös Moonlight Velvet kilpaili viime vuonna kovimmassa kärjessä ikäluokassaan. Tamma keräsi viime kaudelta rahaa peräti yli 70 000 euron edestä ja hienon ennätyksen 1.13,7ake. Tamma oli Villimiehen tammakilvan toinen ja voitti nelivuotiaiden tammojen kasvattajakruunun finaalin. Talli Äijät Kuutamolla omistaa ja Heinonen Jorma & Mäki-Jaakkola Raili ovat kasvattaneet hevosen.                   

Onnittelut kaikille palkituille!

Kategoriat: Yleinen