Tiistaina 30.3.2021 klo: 17.00 – 19.00 Verkkokoulutus

Kouluttaja: ELT Ann-Helena Hokkanen

  • Miten hevosen käyttäytymisessä ja ilmeessä tapahtuvia muutoksia voidaan käyttää avuksi sen terveydentilan arvioinnissa ja sairauksien tunnistamisessa?
  • Hevosen ilmeessä ja käyttäytymisessä tapahtuvat muutokset antavat meille paljon tietoa sen hyvinvoinnista, terveydentilasta sekä sopeutumisesta eri tilanteisiin. Koska vammojen ja sairauksien huomaaminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa on erittäin tärkeää, hevosen omistajien ja hoitajien on tunnettava hoidossaan olevien hevosten normaali ilme, luonne ja käytös sekä osattava tulkita niissä tapahtuvia muutoksia. Tieto siitä, mitä sairaan hevosen elimistössä tapahtuu, auttaa hoitajaa huomaamaan sairauden varhaiset merkit, hoitamaan hevosta ja edistämään sen toipumista.
  • Tässä luentosarjan ensimmäisessä osassa keskustelemme siitä, mitä sairauskäyttäytyminen on ja miten se muuttaa hevosen käyttäytymistä.

LUENNON AIKATAULU:

Klo 17.00 – 17.45 Hevosen sairauskäyttäytyminen: Mitä se on? Mistä se johtuu? Miten se muuttaa hevosen käyttäytymistä ja ilmettä? Miten se edistää sairaan hevosen toipumista? Mikä on tulehdusreaktio? Miksi sairaana levätään? Mitä kuume on?

Klo 17.45 – 18.00 Kysymyksiä ja lyhyt tauko

Klo 18.00 – 18.45 Miten voin tukea sairaan hevoseni toipumista? Miksi sairas varsa kylmettyy helposti? Miksi turvattomuuden tunne, stressi tai hoitamaton kipu voivat estää sairauskäyttäytymistä?

Klo 18.45 – 19.00 Aikaa kysymyksille ja keskustelulle

Koulutus on maksuton!

Ilmoittautumiset: https://forms.gle/JxXF71SZYtF73QLh6

(Ilmoittautuneet saavat linkin ja ohjeet osallistumiseen sähköpostin kautta.)

Lisätiedot Aune Huttunen puh. 0500921527

Järjestäjinä yhteistyössä:

Etelä-Pohjanmaan HJL                            Keski-Suomen HJL                          Pohjois-Savon HJL

Etelä-Savon HJL                                                 Kymen-Karjalan HJL                    Satakunnan Alueen HJL

Etelä-Suomen HJL                                              Lapin HJL                                    Varsinais-Suomen HJL

Hämeen HJL                                                       Nyland Läns HAF

Kainuun HJL                                                      Pohjanmaan HJL

Keski-Pohjanmaan HJL                                    Pohjois-Karjalan HJL

Hevosjalostusliitot hevosihmisten asialla!

Kategoriat: Yleinen