Kokous aloitettiin perinteen mukaisesti palkitsemisilla. Tänä vuonna palkittujen yhteiskuvat jouduttiin jättämään koronarajoitusten vuoksi väliin.

Pohjanmaan Hevosjalostusliitto haluaa tukea oman alueensa ikäluokkakilpailua sekä hevoskasvattajia maksamalla näyttelykauden parhaan lv-varsan ja j-suunnan sh-varsan osallistumismaksut Oulu Expressiin. Lämminverisistä varsoista hienoimmaksi ylsi Hanna-Kaisa Marjalan omistama ja kasvattama Sunstormy. Yksi vuotiaan tammavarsan vahvuuksia ovat näyttelylautakunnan mukaan tyyppi, runko ja kaviot. Suomenhevosvarsoista kovimmat pisteet keräsi kaksi vuotias tamma Sekottajan Soma, jonka ovat kasvattaneet kolmikko Kallio, Järvinen ja Tahlo. Sekottajan Soman omistavat Tiina ja Hannu-Matti Vesaluoma. Tamman vahvuuksia ovat tyyppi ja liikkeet.

Aiempana vuonna palkitsematta jäänyt Stall Momentumin tamma Bella the Bomber sai myös ansaitsemansa palkinnon upeasta ennätyksestä 1.12,6 aly.

Kasvattajien palkitseminen on Pohjanmaan Hevosjalostusliitossa aina juhlan hetki. Hevosjalostusliitto on hevosihmisten asialla, mutta erityisesti hevoskasvattajien asialla. Ilman kasvattajia hevosjalostusliitto olisi tarpeeton. Jokainen hevoskasvattaja on hevosjalostusliitolle aidosti tärkeä. Olemme ylpeitä ja iloisia oman alueemme hevoskasvattajien menestyksen hetkistä. Alueellamme syntyy laadukkaita varsoja, joista saamme varmasti kuulla myös tulevaisuudessa. Vuonna 2020 varsoja syntyi ilahduttavan iso määrä ja toivomme ja tuemme kasvattajia, että tämä trendi tulee jatkumaan.

Huomioimme syyskokouksessamme vuonna 2020 menestyneitä kasvattajia sekä erityisesti niitä, jotka ovat tehneet pitkäaikaisesti työtä hevosten ja hevoskasvatuksen eteen. Jokainen kasvattaja ansaitsisi hetkensä parrasvaloissa, mutta tiedämme, että onnistumisen tunne omassa sisimmässä on paras palkinto tehdystä työstä.

Ensimmäisenä palkittiin Katja Vanhatalo, jonka elämäntyö Quarterhevosten kasvattajana on vertaansa vailla. Katja Vanhatalo on alansa huippuammattilainen, silti tai juuri siitä johtuen hänellä on sydän kaikessa tekemisessä mukana. Revon Ranchilla jokainen varsa on oma yksilönsä ja osa Katjan perhettä.

Toisen huomionosoituksen annoimme miehelle, joka on tunnettu suorista sanoistaan ja jämäkkyydestään. Panostus raviurheiluun on ollut pyyteetöntä ja tavoitteellista, silti arvostus ja rakkaus hevosia kohtaan näkyy Tapio Siekkisen toiminnassa. ”Hevoshommat” alkoivat aikanaan Auli vaimon kautta Allu -risteytysponista ja sittemmin otsikoihin päästiin muun muassa Adios Nordian ja Macho Nordian kautta.  Todellinen jackpot taisi osua kohdalle nyt oma kasvatti Asterisquen kautta. Tapio Siekkisen ja koko Siekkisen perheen kultakimpale on juossut 20 starttia, joista kaksitoista on päätynyt voittoon ja lisää voittoja on varmasti tulossa. Tapio Siekkisen elämäntyö hevosurheilun eteen jatkuu myös lasten ja lasten lastenkautta. Kun Tapiolta kysytään menestyksen salaisuutta, nostaa hän esille vaimonsa Aulin korvaamattoman merkityksen.

Kolmantena palkittiin aina iloinen ja hymyilevä Hanna Rantakangas, jonka menestys hevoskasvatuksessa on ollut vain ajan kysymys. Tekemisessä ei ole kyse sattumasta, vaan kasvatustyö on päämäärätietoista ja tavoitteellista. Hevosten käsittelyssä ja kasvattamisessa ovat maalaisjärki ja hevosnaistaito vahvasti mukana. Hanna Rantakangas elää hevoskasvattajan unelmaa, hänen kasvattamansa Core Catcher on päässyt kilpailemaan kovaakin kovemmissa ikäluokkakilpailuissa Antti Teivaisen valmentamana, omistamana ja ohjastamana. Kolme vuotiaan Core Catcherin voittosumma on nyt 50 000 euroa.

Palkitsemisten jälkeen oli vuorossa varsinaiset kokousasiat. Syyskokous hyväksyi Pohjanmaan Hevosjalostusliiton Toimintasuunnitelman ja Talousarvion vuodelle 2021. Tuleva vuosi tulee sisältämään muun muassa kasvattajien tukirahan maksun (10 000 euroa jaetaan alueella vuonna 2021 syntyvien ja kasvatettujen lv- ja sh-varsojen kesken) sekä ravivalmennuksen B-kurssin Ruukin maaseutuopistolla.

Hallituksen jäsenistä erovuoroisina olivat Esko Hakala, Antero Kurttila ja Tapio Siekkinen. Esko Hakala halusi luopua hallituspaikastaan ja esitti tilalleen eläinlääkäri ja hevosalan monitoiminaista Katri Helmistä. Antero Kurttila ja Tapio Siekkinen saivat mandaatin jatkaa hallitustyöskentelyä. Pohjanmaan Hevosjalostusliitto haluaa kiittää Esko Hakalaa hyvästä yhteistyöstä ja toivottaa Katri Helmisen tervetulleeksi liiton hallitukseen mukaan!

Kategoriat: Yleinen