Vuonna 2020 syntyneiden varsojen tunnistukset aloitetaan tänä vuonna syyskuun puolen välin paikkeilla. Varsan kasvattajan ja omistajan on tärkeintä huolehtia, että varsa on varmasti ilmoitettu syntyneeksi Oma tallin -kautta.

Ohjeet ilmoituksen tekemiseen löydät täältä: https://www.hippos.fi/rekisterointi_ja_omistaminen/varsan_rekisterointi/suomessa_syntyneen_varsan_rekisterointi

Mikäli sähköisen ilmoituksen tekeminen ei onnistu, niin olethan yhteydessä oman alueesi Hevosjalostusliittoon tai Suomen Hippokseen. Pohjanmaan Hevosjalostusliitto puh. 0500 921 527 tai aune.huttunen@oulunravit.fi

Varsoja kannattaa totuttaa käsittelyyn, jolloin tunnistus sujuu kaikkein helpoiten. Pienet varsat on yleensä helpointa tunnistaa emän rinnalla, eikä niiden tarvitse olla sidoittuina, kiinni pitäminen riittää hyvin.

Tunnistaja on hyvissä ajoin yhteydessä varsan tunnistus ajankohdasta varsan omistajaan. Mikäli varsa on lähdössä alueelta jonnekin, niin siitäkin kannattaa ilmoittaa hyvissä ajoin tunnistajalle. Samoin mikäli olette ostaneet alueella varsan jonkin toisen hevosjalostusliiton alueelta.

Olethan omaan liittoosi yhteydessä, mikäli sinulla on jotain kysyttävää tunnistamisesta. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne.

Kategoriat: Yleinen