Tamma- ja varsanäyttelyitä järjestetään tänä syksynä perjantaina 25.9.2020 Ylivieskassa ja torstaina 8.10.2020 Ruukissa.

Ylivieskaan ovat tervetulleita 1-2 vuotiaat lv-varsat sekä 1-3 vuotiaat sh-varsat. Lisäksi näyttelyyn on mahdollista tuoda jalostusarvosteltavaksi lv-tammoja sekä J-, Ta- ja T-suunnan sh-tammoja. Suomenhevostammoille on myös rakennetarkastus mahdollisuus.

Ruukin näyttelyyn ovat tervetulleita 1-2 vuotiaat lv-varsat sekä 1-3 vuotiaat sh-varsat. Lisäksi näyttelyyn on mahdollista tuoda jalostusarvosteltavaksi lv-tammoja sekä J-, R- ja P- suunnan sh-tammoja. Suomenhevostammoille on myös rakennetarkastus mahdollisuus.

Näyttelyt ovat varsoille oiva tilaisuus saada kokemusta vieraasta ympäristöstä, ihmisistä ja hevosista. Lisäksi omistajat ja kasvattajat saavat varsoista ja tammoista puolueettoman lausunnon, joita voi hyödyntää esimerkiksi jalostusvalinnoissa.

Näyttelyiden luokkavoittajat palkitaan tavarapalkinnoin. Lisäksi Pohjanmaan Hevosjalostusliitto palkitsee alueensa kauden parhaan sh- ja lv-varsan maksamalla varsojen osallistumismaksut Oulu Expressiin. Näin Pohjanmaan Hevosjalostusliitto tukee alueensa hevosenomistajia- ja kasvattajia sekä Oulun raviradan ikäluokkakilpailua.

Näyttelyiden ilmoittautumiset päättyvät kaksi viikkoa ennen näyttelypäivää. Ilmoittautumisen voi tehdä joko Hepan kautta tai olemalla yhteydessä Pohjanmaan Hevosjalostusliittoon numeroon 0500921527 tai aune.huttunen@oulunravit.fi

Tervetuloa mukaan!

Hevosjalostusliitot hevosihmisten asialla!

Kategoriat: Yleinen