Meille Pohjanmaan Hevosjalostusliitossa on tärkeää huomioida niin kasvattajien kuin hevosen omistajienkin onnistumisen hetkiä. Tiedämme, minkälaisen työn raviurheilussa menestyminen vaatii. Tarvitaan lahjakas ja mieluiten hyvän terveyden omaava hevonen, oikeanlainen pitkäjänteinen valmennus ja suunnitelmallinen kilpailuttaminen, sopiva ohjastaja ja runsaasti tuuria.

Palkitsimme hevosia ja niiden taustajoukkoja vuonna 2019 juostujen ennätysten perusteella. Suomenhevosista palkittiin uudet valiojuoksijat ja kuusi vuotiaat ja sitä nuoremmat tähtijuoksijat. Lämminverisistä palkittiin 1.14,6 ja paremmin juosseet 3-4 vuotiaat ja vanhemmat, jotka ovat juosseet 1.13,0 tai alle. 

Tässä palkitut hevoset sekä niiden saavutukset viime kaudella:

Tessloven omistaa ja on kasvattanut  Stable Ahola. Tamma oli viime kaudella neljä vuotias ja juoksi ennätyksen 14,1 aly. Kauden 22 starttia toivat 7 450,00 €.

Arctic Emman kolmevuotis kausi oli huikea, rahaa kertyi lähes 37 000 euroa ja ennätys 13,9 täydellä matkalla voltista. Hevosen on kasvattanut Star-Racing Oy ja omistaa Star-Racing Oy   & Emma Stable. Arctic Emma juoksi kiven kovissa lähdöissä ja oli mm. Tammahambossa toinen ja Uudenmaan Upeimman tammalähdössä kolmas.

Jos edellisen palkittavan kausi oli huikea, niin Peanutsin nelivuotis kausi oli uskomattoman upea. Varsakujan Kavio & Kinner Oy: n kasvattaman ja Talli Tenavien omistaman tamman kausi toi huimat 180 000 euroa rahaa ja upean ennätyksen 13,3akp. Kilpailutus meni huippu tammalla nappiin: 12 starttia toi seitsemän voittoa. Peanuts oli Derbyssä upeasti kolmas, Villimiehen tammakilvassa toinen., St. Legerin hevonen voitti ja samoin kasvattajakruunun.

Christall teamin kasvattaman ja omistaman Chris Crystalin nelivuotis kausi toi voittorahoja hieman vajaan 10 000 euroa ja ennätyksen 13,1aly.

Going Villen on kasvattanut Västerbo Stuteri Ab ja hevosen omistaa Ravitalli Niemelä & Kimmo Salo. Ruuna saavutti viime kaudella ennätyksen 12,9aly.

Dreamlady Glatigne omistaa Jukka Sirviö. Hevonen tienasi viime kaudella lähes 10 000 euroa ja juoksi ennätyksen 12,9aly.

Don Juan Sisun on kasvattanut Sisyfos Breeders AB ja omistaa Petteri Fun Club. Hevonen tienasi viime vuonna reilun 7 000 euroa ja juoksi ennätyksen 12,9ake.

Bianca Creek on Eija Sorviston kasvattama, omistama ja valmentama hevonen, joka tienasi viime kaudella hieman vajaan 6 500 euroa ja juoksi ennätyksen 12,9aly.

Midnight Mover jatkaa kasvattaja Ritva Imppolan ja omistaja Hamppi Tallin palkitsemisputkea. Viime kausi toi ruunalle ennätyksen 12,8aly.

MAS Capacity keräsi viime kaudella rahaa hienosti hieman yli 20 000 euroa ja juoksi ennätyksen 12,8ake. Ruunan on kasvattanut MAS Breeding Oy ja omistaa Talli Massit vähissä.

Amanda Rosen ovat kasvattaneet Miettunen Antti & Väliheikki Kalle ja tamman omistaa Hemmilä Sinikka & Visuri Pekka. Hevosen voittoprosentti on huikea 49 % !! Viime kausi toi reilun kymppitonnin rahaa ja ennätyksen 12,8aly.

Mountain Hooliganin on kasvattanut Sari Lappi sekä Aki ja Paula Sikkilä ja hevosen omistaa Aki ja Paula Sikkilä. Viime kausi oli menestyksekäs ja voittorahoja kertyi hieman vajaa 15 000 euroa sekä ennätys 12,4aly.

Herrera Bokon on kasvattanut Boko Stable ja viime kaudella hevosen omisti talli Äimän vitoset. Ruuna tienasi viime kaudella hienosti hieman yli 24 000 euroa ja juoksi ennätyksen 12,4aly.

Ronzon Facen on kasvattanut Kolgjini Lutfi & Svensson Anna ja hevosen omistaa Heinonen Jyrki & Krapu Tapani. Ruuna juoksi viime kaudella upeat 35 000 euroa ja ennätyksen 11,5aly.

Seuraavana palkittavat suomenhevoset:

Lumi-Nellin omistaa ja on kasvattanut Markku Lumiaho. Tamma juoksi viime kaudella ennätyksen 29,9ke.

Nompparillan omistaa ja on kasvattanut Kärkkäinen Martti & Majava Antti. Tamma juoksi viime kaudella ennätyksen 29,6ke.

Leikillän on kasvattanut Mäkilä Jukka & Leila ja omistaa Pentti Jussinniemi. Tamma juoksi viime kaudella ennätyksen 29,1ke.

Sillankorvan Toivon on kasvattanut Reino Salmela ja omistaa Sillankorvan Team. Sillakorvan Toivo saavutti viime kaudella ennätyksen 29,0ke.

Laarenin on kasvattanut Säteri Heli & Matti ja omistaa Keijo Lindgren. Viime kausi kerrytti hieman vajaan 5000 euroa lisää voittosummaan ja ennätyksen 29,0ake.

Hevosen Lucas on kasvattanut Heikki Mikkonen ja omistaa Team Lucas. Nelivuotiskausi toi rahaa 8 500 euroa ja ennätyksen 28,5ake. Lucas oli Pikkuprinssissä hienosti kolmas.

Pärttyl on Louna Halmeen ja peräti 92 vuotiaan Erkki Pylkkään omistama ruuna. Pärttyl tienasi viime vuonna hienosti hieman yli 15 000 euroa rahaa ja juoksi ennätyksen 27,5ake.

Lumi-Oosa on Markku Lumiahon omistama ja kasvattama hevonen, jonka viime kausi oli huikea. Lumi-Oosa voitti Villimiehen tammakilvan ja Tammaderbyn. Kausi toi 12 starttiin peräti yhdeksän voittoa ja ennätyksen 25,8ake. Voittorahoja kertyi hieman yli 60 000 euroa.

Vappuaäijä on Kaarlo Ahokkaan kasvattama ja Talli Serpentiinin omistama. Vappuäijä tienasi viime kaudella hieman yli 30 000 euroa. Kovimpana Mauri Tuurnan -lähdön voitto. Vappuäijä juoksi ennätyksen 23,5ke.

Koverin on kasvattanut ja omistaa Pasi Impola. Oriin viime kausi oli hieno, hevonen tienasi lähes 31 000 euroa ja juoksi ennätyksen 22,7aly. Uran voittoprosentti on 51%!

Kategoriat: Yleinen