Vuoden 2023 näyttely rupeama on 22.5.2023 , niin että saamme Tk- Suunnan orien näyttelyn 22.5 ja samana päivänä arvostellaan myös tammat suunnille Tk ja J sekä Lv tammat sekä varsat. Oreilla viimeinen ilmoittautumispäivä on 14.4 , jolloin tulee olla rötngenkuvat toimitettuna Hippokseen. ja tammojen ja varsojen viim. ilmoittautumispäivä on 8.5. 2023.

Hevosjalostusliitot järjestävät tamma- ja varsanäyttelyitä suomenhevosille ja lämminverisille ravihevosille. Näyttelyissä jalostusarvostellaan suomenhevos- ja lämminveritammat, sekä arvostellaan 1 – 3 -vuotiaat suomenhevosvarsat ja 1 – 2-vuotiaat lämminverivarsat. Myös ulkomaisessa rekisterissä olevat lämminverivarsat voidaan tuoda näyttelyyn. Suomenhevostammat voidaan käyttötarkoitustensa perusteella arvostella joko juoksija- (J), työhevos- (T tai Ta), ratsu- (R) tai pienhevossuunnalle (P).  

Varsanäyttelyiden tarkoituksena on tukea kotimaista kasvatusta ja toimia valistavana tilaisuutena kasvattajille ja näyteikkunana yleisölle. Näyttelyissä varsa oppii lastaukseen, kuljetukseen, vieraisiin hevosiin ja paikkoihin sekä mittaukseen ja tarkastukseen. Näyttelytuloksista saadaan puolueeton selostus varsan rakenteesta ja liikkeistä sekä nähdään viitteitä varsan vanhempien jalostusarvosta.

Ilmoittautuminen tehdään viimeistään kahta viikkoa ennen näyttelyä hevosjalostusliiton toimistoon. Ilmoittautumisen voi tehdä myös Heppa-järjestelmän kautta Oma talli-tunnuksilla.

Pj- tuomari : Markku Nisula

Yhteistyössä : 

Lapin Hevosjalostusliiton 

Kevät näyttely

22.5.2023 Tk- suunnan oriit ja tammat sekä Lv ja Sh varsat

 Paikka: Rovaniemi , Mäntyvaara raviradan varikkoalueella. 

Aika : 22.5.2023 klo 8.00 alkaen

Tervetuloa näyttelyyn! 

Tamma- ja varsanäyttely pidetään Maanantaina 22.5.2023 klo 8.00 alkaen Rovaniemellä Mäntyvaarassa raviradan varikko alueella. Helpoiten löydät perille E4- tieltä alakorkalosta kääntyen  Isoaavantien risteyksen kautta Mäntyvaaraan. Varikolle tullaan mäntyvaarantieltä mäen alta vasemmalle kääntyvästä risteyksestä ja seurataan tietä varikolle. 

Varikolla hevosten valmiiksi laittamiseen on käytössä vasemmanpuoleinen pitkä katos sekä karsinalliset katokset nro 85 eteenpäin. Näyttelykehä on varsoille karsinallisten katosten édessä ja mittaus sekä kavioiden tutkimus on karsinallisessa katoksessa nro. 78 jonka, vieressä ilmoittautuminen.Ilmoittautuminen avautuu klo 8. Otathan mukaan hevosen passin. Näyttelymaksun 40€/ varsa ja 120€/ tamma tulee maksaa suoraa Lapin Hevosjalostusliiton tilille 19.5.2023 mennessä viestiksi Hevosen/ varsan nimi. Pankkiyhteys: FI36 564002 200125 25, OKOYFIHH. Tk-suunnan ratsastus ja ajokoe suoritetaan katsomo tasanteen ratsastuskentällä, jonne pääset huoltotietä tallikahvion ja konehallien takaa.  

Jos sinulta löytyy oma näyttely numero niin ota se mukaan näyttelyihin, Hevosjalostusliitolla on käytössään joitakin numeroita.   

Pj- tuomari : Markku Nisula

Näyttely lautakunnan jäsenet: Eero Perttunen, Reijo Kaattari ,Marja Rantala,  kaviot Matti Kyyhkynen.  

Juontaja: Annu Tams

Valokuvaaja:   Jenni Peltokorpi 

Aikataulu: 

8.00 

Ilmoittautuminen aukeaa katoksessa nro: 80 , ja on avoinna läpi päivän. 

9.00-10.30

1-2 vuotiaiden mittaus ja arvostelu varikon näyttelykehässä.

10.40

Liikkeiden esittäminen ajaen raviradalla 

Taisto Täysikuu

10.50

3 vuotiaiden mittaus ja arvostelu kehässä 

Näyttely tauko 11.20-11.50 

12.00 Tk-suunnan tamman ja orien mittaus ja arvostelu varikon kehässä , jonka jälkeen siirrytään ylätasanteen ratsastuskentälle tekemään ratsastus- ja ajokokeet.

Ohjeita näyttelyyn saapuvalle: 

 • Esittäjien tulee käyttää esiteltäessä kypärää, ja varsan liikkeitä ajaen esittävien suositellaan käyttämään myös turvaliiviä
 • Jos omistat oman näyttely nron ota se mukaan
 • Pidäthän huolta turvallisuudesta alueella ja vältät aiheuttamasta risteävää liikennettä esim. Mittauspaikan edessä. 

Palkitseminen: 

 • Näyttelyn parhaalle suomenhevoselle ja lämminveriselle 100 € lahjakortti Hevari Oy:lle. 
 • Näyttelyn parhaalle varsalle sekä Tk-suunnan tammalle että oreille Hippoksen 50-vuotis juhla ruusuke. 

Yhteistyössä : 

Näyttely järjestys:

1-vuotiaat lämminveriset:

 1. Darkflow’s Gremlin

1-vuotiaat suomenhevoset

 1. Outisen Hekeri
 2. Runoilija

2-vuotiaat suomenhevoset

 1. Koto Tenho

2- vuotiaat lämminveriset

 1. Shiloh
 2. Ad Summum

3-vuotiaat suomenhevoset

 1. Taisto Täysikuu
 2. Tiinan Tähti

Tk-suunnan tammat:

 1. Liinun Laulu

Tk-suunnan oriit:

 1. Friisin Kuulas
 2. Outisen Laakeri
 3. Tempperature