Lapin Hevosjalostusliitto järjestää vuosittain yhden C-ajolupakurssin ja mahdollisuuksien mukaan myös P-ajolupakurssin. Vastuuvalmentaja koulutuksia voidaan järjestää tarpeen mukaan. 

Kurssille voi hakea vähintään 16-vuotias suomen kansalainen, joka hallitsee perustaidot hevosen käsittelyssä, valjastuksessa ja ohjastuksessa. Hakijan ollessa 60 vuotta täyttänyt, hänen on toimitettava pykälässä 35.4. määritelty lääkärintodistus. Hakijan täytyy pystyä hallitsemaan oma ohjastettavansa ja ajamaan ryhmässä. Perustaidot tarkistetaan pääsykokeella ennen kurssille hyväksymistä. P-ajolupakurssille voi osallistua ensimmäistä kertaa sinä vuonna kun tulee 10 vuotta täyteen.

Ponilisenssin haltija voi ohjastaa ja valmentaa poneja. Ponilisenssi on kolmiportainen (P1, P2, P3) lisenssiluokka ikäluokittain jaoteltuna. Ponilisenssien ja -ajolupien ikäluokat lasketaan syntymävuosittain.

Ponilisenssin saamisen edellytyksenä on hyväksytysti suoritettu P-ajolupakurssi. Alaikäisellä lisenssinhaltijalla on oltava nimettynä täysi-ikäinen kilpailuhuoltaja, joka vastaa lisenssinhaltijan toiminnasta, kunnes hän täyttää 18 vuotta.

Kurssilla käytettävän hevosen tulee olla toimiva. Hevosella (lv/sh) ei tarvitse olla kilpailuoikeutta voimassa (yli-ikäiset voivat osallistua). Kurssihevosella tulee olla kilpailuvakuutus maksettuna.

Mikäli C-ajoluvan hakija haluaa oikeuden ohjastaa myös montélähdöissä, tulee hänen antaa näyte ratsastustaidostaan ja montéhevosen varustamisesta. Tämä koskee 1.1. 2020 alkaen suoritettavia ajolupia. Ilmoita halukkuudestasi suorittaa montén näyttökoe hakemuksessa.

Lisätiedot: https://www.hippos.fi/raviurheilu/ohjastajat_ja_valmentajat/ajolupakurssi

Vuoden 2023 p-ajolupakurssin ilmoittautuminenkäynnissä, lähetä hakemus viikolla 9. sähköpostitse. Pääsykoe 5.3.2023 klo 14 Rovaniemen raviradan varikolla.

Koulustuspäivät 11.3-12.3. , 25-26.3. ja 1.-2.4. Loppukoe 2.4.2023.

Vuoden 2023 C-ajolupakurssi järjestettään huhti- toukokuussa. ilmoittautuminen viim. 10.4 mennessä.

C-ajolupakurssi huhti-toukokuussa Rovaniemellä !
Tervetuloa osallistumaan C-ajolupakurssille , kurssi alkaa pääsykokeella 16.4.2023 ja kurssipäivät sijoittuvat 19.4- 18.5. väliselle ajalle. Loppukoe 21.5.2023

Kurssille voi hakea vähintään 16-vuotias vakinaisesti Suomessa asuva henkilö, joka hallitsee perustaidot hevosen käsittelyssä, valjastuksessa ja ohjastuksessa. Hakijan täytyy pystyä hallitsemaan oma ohjastettavansa ja ajamaan ryhmässä. Perustaidot tarkistetaan pääsykokeella ennen kurssille hyväksymistä.

Huom. Ajolupakurssille hakijan ollessa 60 vuotta täyt­tänyt, hänen on toimitettava Ravikilpailusääntöjen pykälässä 35.4. määritelty lääkärintodistus Suomen Hippokseen ajolupakurssin hakuvaiheessa. Kaikki alle 60-vuotiaat ajoluvan hakijat toimittavat lääkärintodistuksen (enintään vuoden vanha, pl. todistukset, joissa määritelty voimassaoloaika) Suomen Hippokseen hyväksytyn ajolupakurssin loppukokeen jälkeen.

C-ajolupakurssihakemus alla:
https://www.hippos.fi/tiedostot/hakemus-c-ajolupakurssille/

Kurssimaksut:
Pääsykoemaksu 60€ joka suoritetaan käteismaksuna ennen koetta.
Kurssimaksu 285€ , joka tulee olla maksettuna ennen loppukoe päivää.
Ajolupamaksu 48€

HOX! Mahdollisuus myös B-ajolupaan korottamiseen loppukoepäivänä 21.5. 2023

Ilmoittautuminen : Hakemuksineen Lapin Hevosjalostusliitto lapinhjlry@gmail.com

Annu Tams/ lapinhjlry@gmail.com

+358 40 159 6049