Työmestaruuskilpailun tarkoituksena on hevoskulttuurin, perinteisten hevosmiestaitojen, suomenhevosen monikäyttöisyyden ja sen geneettisen vaihtelun edistäminen. Kilpailussa maan parhaat suomenhevoset kilpailevat työmestaruuden SM-tittelistä. Mestaruus ratkaistaan kolmella osakokeella: 1000 metrin juoksukoe, 500 metrin käyntikoe 500 kilon kuormalla ja vetokoe, jossa vedetään rekeä hiekkaesteessä. Parhaan yhteispistemäärän saavuttanut hevonen voittaa SM-tittelin ja kilpailuun voittajalle määrätyn rahapalkinnon.

Työmestaruus järjestetään tänä vuonna Jämsässä, ja tapatuma korvaa perinteiset ja suositut Jämsän ravit, jotka tänä vuonna on jouduttu peruuttamaan. Työmestaruuksien lisäksi tarjolla on monipuolista ohjelmaa koko perheelle: lapsille on tarjolla mahdollisuus kokeilla metsä- ja työajoa poneilla, ja väliaikaohjelmana on luvassa vauhdikas halonajokisa kaksintaisteluna sekä jalostusarvostelun ajettavuuskokeen mallisuoritusnäytös.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään perjantaina 14. elokuuta klo 16:00 mennessä Etelä-Suomen hevosjalostusliittoon sähköpostilla toimisto@eshjl.fi tai puhelimitse: toiminnanjohtaja Ninni Ala-Jääski, p. 041 317 1873. Ilmoittautumisen yhteydessä hevoselle tulee olla nimettynä ohjastaja sekä hoitaja.

Suomenhevosten valtakunnalliseen työmestaruuskilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan jalostusarvostelussa hyväksytyt suomenhevosoriit ja -tammat. Kilpailuihin ei ole oikeutettu osallistumaan hevonen, joka on todistettavasti tiine neljä kuukautta aikaisemmin suoritetusta astutuksesta. Varsanalainen tamma saa kilpailla seitsemän kuukauden kuluttua varsomisesta.  

Työmestaruuskilpailun säännöt (pdf) (12.9 KB)

Lisätietoja:

Anna Karhila
kilpailutyöryhmän puheenjohtaja
050 364 0378
anna.karhila@hotmail.com

Kategoriat: Yleinen