Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

C-ajolupakurssi Mikkelissä

huhtikuu 12 | 17:00

Etelä-Savon Hevosjalostusliitto ry järjestää C-ajolupakurssin Mikkelin raviradalla huhti-toukokuussa 2022: https://hevosjalostusliitot.fi/etelasavo/koulutukset-ja-kurssit/ . Ajolupakurssi alkaa 12.4. pääsykokeella.

Kurssille voi hakea vähintään 16-vuotias vakinaisesti Suomessa asuva henkilö, joka hallitsee perustaidot hevosen käsittelyssä, valjastuksessa ja ohjastuksessa. Hakijan täytyy pystyä hallitsemaan oma ohjastettavansa ja ajamaan ryhmässä. Hevosenkäsittelyn perustaidot tarkistetaan pääsykokeessa ennen kurssille hyväksymistä.

Ohjastajalla on oltava turvaliivi ja kypärä. Korttikurssihevoselta vaaditaan voimassa oleva kilpailuvakuutus. Mikäli sitä ei ole ennestään, tulee siitä lasku maksettavaksi. Hevosen rokotuksien voimassa olosta huolehtimista suositellaan. Hevosen on oltava toimiva ajaa ja riittävässä kunnossa jaksaakseen volttiharjoitukset, ravikilpailuihin yli-ikäiselläkin voi osallistua kurssille.

Korttikurssin luennot ja käytännön harjoitukset järjestetään arki-iltoina ja lauantaipäivinä (1 – 3 krt/vk). Kurssipäivät, tarkempi aikataulu ja materiaalit jaetaan korttikurssille ilmoittautuneille ennen kurssin aloitusta.

Vastuuvalmentajakoulutus sisältyy korttikurssiin, mutta sen voi käydä myös erikseen. Silloin koulutuksen hinta on 60 €, jonka lisäksi lisenssi lunastetaan Hippokselta.

Ajolupakurssi toteutetaan, mikäli kurssille hyväksytään vaadittava määrä osallistujia. Kurssin toteutuksessa noudatetaan alueellisia suosituksia ja rajoituksia. Ajolupakurssin järjestää Etelä-Savon Hevosjalostusliitto/ Janina Aronen ja sen kouluttajina toimivat Marita Lahtinen ja Pekka Vilpponen. Lisätietoa koulutuksista antaa Janina Aronen 044 791 0600 tai janina.aronen@mikkelinravirata.fi.

Tervetuloa kurssille!