Etelä-Savon Hevosjalostusliitto järjestää ajolupakursseja Mikkelin raviradalla, sekä erilaisia neuvonnallisia hevosalan luentoja ja koulutuksia sekä paikallisesti että muiden hevosjalostusliittojen kanssa maanlaajuisesti.

AJOLUPAKURSSIT

P-ajolupakurssi

Syksyllä 2024 järjestetään Etelä-Savon Hevosjalostusliiton ja Mikkelin Ravikoulun yhteistyönä P-ajolupakurssi Mikkelin raviradalla! Viimeinen ilmoittautumispäivä on 2.9.2024 ja kurssi alkaa 7.9.2024. Kurssia käydään syyskuun ajan. Teorioita pidetään arki-iltoina etäyhteydellä ja viikonloppuisin kokoonnutaan käytännön harjoituksiin ponien kanssa Mikkelin raviradalle.

Poniajolupakurssin voi suorittaa 9-18-vuotiaana ja aikaisintaan sen vuoden kesäkuussa, kun täyttää yhdeksän (9) vuotta. Hakijan ajolupa astuu voimaan sen kalenterivuoden alusta alkaen, jonka aikana hän täyttää vähintään kymmenen (10) vuotta. B-ponilla P-ajolupakurssille osallistuvan kurssilaisen ikäraja on 12 vuotta. Kurssin alussa järjestetään pääsykoe, joka kertoo onko hakijalla riittävät perustiedot ja -taidot kurssille osallistumiseksi. Hakijan tulee hallita ponin käsittelyyn, valmentamiseen ja ohjastamiseen liittyvät perustaidot ja tuntea vähän raviurheilua. Ajolupakurssille osallistutaan omalla tai lainaponilla ja ponilla tulee olla voimassa oleva kilpailuvakuutus. Alle 18-vuotiailla ohjastajilla tulee olla kilpailuhuoltaja. Kilpailuhuoltajille on oma koulutus verkkoympäristö Hipposakatemiassa. Lapsen/nuoren ajolupaa ei laiteta voimaan, ennen kuin kilpailuhuoltaja on käynyt koulutuksen.

P-ajolupakurssin kurssimaksu 85 € laskutetaan kurssin aikana. Kurssin jälkeen P-ajolupaa haettaessa maksetaan Suomen Hippokselle P-ajolupa 30 € ja vuosittainen ponilisenssi 31 €/vuosi.

Lisätietoa P-ajoluvasta: https://www.hippos.fi/raviurheilu/raviurheilijan-koulutukset/p-ajolupakurssit/

Hakemuslomake P-ajolupakurssille: https://www.hippos.fi/tiedostot/hakemus-p-ajolupakurssille/

Lisätietoja antaa ja ilmoittautumisia vastaanottaa: Etelä-Savon Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Janina Aronen janina.aronen@mikkelinravirata.fi / 044 791 0600.

C-ajolupakurssi

Seuraava C-ajolupakurssi Mikkelissä järjestetään alustavasti keväällä 2025. Kurssille ilmoittaudutaan täyttämällä hakemuslomake C-ajolupakurssille ja toimittamalla se sähköisesti janina.aronen@mikkelinravirata.fi. Linkki hakemuslomakkeeseen löytyy alempaa tältä sivulta.

Kurssille voi hakea vähintään 16-vuotias vakinaisesti Suomessa asuva henkilö, joka hallitsee perustaidot hevosen käsittelyssä, valjastuksessa ja ohjastuksessa. Hakijan täytyy pystyä hallitsemaan oma ohjastettavansa ja ajamaan ryhmässä. Hevosenkäsittelyn, valjastuksen ja hevosenajon perustaidot tarkistetaan pääsykokeessa ennen kurssille hyväksymistä.

Ohjastajalla on oltava turvaliivi ja kypärä. Ajolupakurssihevoselta vaaditaan voimassa oleva kilpailuvakuutus. Mikäli sitä ei ole ennestään, tulee siitä lasku maksettavaksi. Hevosen rokotuksien voimassa olosta huolehtimista suositellaan. Hevosen on oltava toimiva ajaa ja riittävässä kunnossa jaksaakseen volttiharjoitukset, ravikilpailuihin yli-ikäiselläkin voi osallistua kurssille.

Vastuuvalmentajakoulutus sisältyy korttikurssiin, mutta sen voi käydä myös erikseen. Silloin koulutuksen hinta on 60 €, jonka lisäksi lisenssi lunastetaan Hippokselta.

Tietoa ajolupakursseista: https://www.hippos.fi/koulutus/raviurheilijan-koulutukset/c-ajolupakurssit/

Hinnasto ajolupakurssista ja ajoluvasta: https://www.hippos.fi/hevosen-omistaminen/hinnasto/

Hakemuslomake C-ajolupakurssille ilmoittautumista varten (palauta hevosjalostusliittoon täytettynä): https://www.hippos.fi/tiedostot/hakemus-c-ajolupakurssille/

Vuoden 2021 C-ajolupakurssilaisia loppukokeen volttauksissa. Kuva: Jaana Pöllänen

VASTUUVALMENTAJAKOULUTUS

Vastuuvalmentajakoulutuksen voi opiskella itsenäisesti koska vain Hippoksen kautta verkkokoulutuksena ja tulla liiton toimistolle Mikkeliin tentittäväksi sovittuna ajankohtana. Toistaiseksi perinteisiä vastuuvalmentajakoulutuksen luentoja ei raviradalla pidetä yleisestä tilanteesta johtuen. Lisätietoa vastuuvalmentajakoulutuksesta janina.aronen@mikkelinravirata.fi tai Linkki

Luennot / koulutukset

WEBINAARIT ELI VERKKOLUENNOT

Kaikki Suomen hevosjalostusliitot yhdessä tarjoavat hevosihmisille webinaareja mm. hevosten kasvatukseen ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista.

Seuraa facebookissa hevosjalostusliittojen tulevia luentoja:

https://www.facebook.com/hevosjalostusliitot

Osasta jo olleista luennoista löytyy tallenteita:

https://www.youtube.com/c/Hevosjalostusliitot