Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry järjestää tänä vuonna kaksi näyttelyä.

Kevätnäyttely perjantaina 3.5 ja syysnäyttely lauantaina 28.9

Kevään tamma- ja varsanäyttely:

Näyttelyssä arvostellaan juoksija- ja käyttösuunnan suomenhevostammat, lämminveritammat ja 1-3 vuotiaat suomenhevosvarsat sekä 1-2 vuotiaat lämminverivarsat. Suomenhevosvarsa voidaan arvostella mille suunnalle tahansa (juoksija, ratsu, pienhevonen, työhevonen).

Suomen Hippoksen järjestämiin näyttelyihin osallistuvilla hevosilla tulee olla riittävä rokotussuoja hevosinfluenssaa vastaan.

1.1.2024 alkaen Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyihin, sekä oriiden jalostusarvostelutilaisuuksiin osallistuvilla hevosilla ja poneilla tulee olla Hippoksen näyttelysääntöjen mukaisesti voimassa oleva rokotussuoja.

* Kalenterivuonna 2024 1-vuotiaaksi kääntyvällä tai sitä vanhemmalla hevosella tai ponilla tulee olla vähintään kaksi perusrokotetta annettuna.
* Toinen perusrokote tulee antaa 21–92 vrk:n kuluessa ensimmäisestä perusrokotteesta.
* Viimeisimmän rokotteen antamisesta tulee olla kulunut vähintään 5 vrk ja enintään 365vrk.

Ravi- ja ratsastuskilpailujen sekä islanninhevosten kilpailuissa ja näyttelyissä käytettävät rokotusohjelmat poikkeavat Hippoksen näyttelyissä käytössä olevasta rokotusohjelmasta. Tarkistathan ponin tai hevosen rokotusohjelmaa suunnitellessa, että se noudattaa myös lajikohtaisia vaatimuksia.

Ilmoittautumiset näyttelyihin sekä lisätietoja:

Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten näyttelyt – Hippos