Suomenhevostamma Kullannuppu ja omistajansa Heikki Mikola ovat tulleet
tapaamaan koululaisia jo useampana keväänä.

Kevään mittaan valmisteltu hevosaiheinen koululaispäivä konkretisoitui tapahtumaksi toukokuisena torstaina, kun neljästätoista eri koulusta saapui 45 luokkaa Metsämäen raviradalle. Luokat saapuivat hieman porrastetusti, mutta klo 10-11 aikoihin Metsämäen raviradan alueella olivat kaikki ilmoittautuneet, 554 ala-asteikäistä lasta ja nuorta ja heidän opettajansa ja avustajansa, noin 70 aikuista.  

 Harri Koivusen ravitallin käytävä täyttyi lapsista useampaan kertaan koululaispäivän aikana.
Gisela Koivu esitteli Ken’s Callahania.

Reilut 30 talkoolaista eri esittelypisteissä mahdollistivat, että oppilaat ja opettajat tulivat kohdatuiksi. Lapsille ja opettajille kerrottiin hevosten elämästä ja mitä erilaisempiin kysymyksiin sai vastauksia. Koululaisille oli järjestetty työhevosajelua, tallikierros, valjastusnäytös ja rapsutteluhetki Turun oman viihdepormestarin, vieskeriläisen Kullannupun, kanssa. Lisäksi lapset saivat purkaa energiaansa kärryjenvetopisteellä, polkutraktori- ja keppihevosradoilla, katuliitutaiteilussa ja pölkkyjennaulauspisteellä.

Lämminveriruuna Edward Snipes osoittautui suureksi lasten ystäväksi.

Tapahtuman järjestivät Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry ja Turun Hippos ry.

Arvokasta talkooapua saimme Turun Ravinaiset ry:ltä, Metsämäki Masters ry:ltä, Littoisten Lions Clubilta, Axxell Brusabyltä  sekä alueen aktiivisilta hevosihmisiltä. Harri Koivusen ravitalli mahdollisti tallikierrosten toteuttamisen avaamalla arkensa koululaisten ihmeteltäväksi.

Lisätiedot: Virpi Ylitalo toiminnanjohtaja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry virpi.ylitalo@turunhippos.fi 040-7473432

Kategoriat: Yleinen