Suomenhevostamma Kullannuppu on yksi koululaispäivän mahdollistajista

Turun Hippos ry ja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry järjestävät kevätlukukauden loppuessa lähialueen ala-asteiden oppilaille hevosaiheisen koululaispäivän Metsämäen raviradalla Turussa torstaina 23.5.2024

Tapahtumaan ilmoittautui 800 oppilasta ja noin 150 opettajaa/ avustajaa neljästätoista eri peruskoulusta. Koulupäivän aikana lapset ja nuoret saavat tutustua hevosten ja hevosihmisten elämään eri näkökulmista liikunnallista aspektia unohtamatta.

Raviradan väljälle alueelle mahtuukin monenlaista aktiviteettia nähtäväksi ja koettavaksi: neljä kokenutta työhevosharrastajaa ajeluttaa hienoilla suomenhevosillaan lapsia ja nuoria aidoilla työhevoskärryillä. Päivän aikana luokat johdatetaan myös opastetuille tallivierailuille raviradan valmennustalleille, ja valjastuskatoksilla esitellään ravihevosen valjastamista ja kerrotaan raviharrastuksesta yleensä. Oppilaat saavat myös itse kokeilla tallialueella ravikärryjen vetämistä kaverin (tai opettajan) istuessa kyydissä. Lisäksi yleisöalueen nurmialueelle pystytetään useampi keppihevosrata, ja keppareita saa lainaksi oikeaan tunnelmaan pääsyn avittamiseksi. Alueelta löytyy myös muutama polkutraktori pienimmille koululaisille, ja väriliitujen avulla saa antaa asfalttipihalle uutta ilmettä. Metsämäen Olohuoneessa on puffetti ja eväitä voi syödä useammassa eri pisteessä.

Koululaispäivän toteuttamista ovat mahdollistamassa useat talkoolaiset mm.  Turun Hippoksen, Turun Ravinaisten, Metsämäki Mastersien, Axxell Brusaby:n ja Littoisten Lions Clubin aktiiveista.

Lisätiedot:

Virpi Ylitalo

Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry

040-7473 432

virpi.ylitalo@turunhippos.fi

Kategoriat: Yleinen