Kajaanin tamma- ja varsanäyttely järjestetään Kainuun Raviradan varikkoalueella la 11.9.2021 klo 09:00 alkaen. Näyttelyohjelma saatavilla linkistä.

Näyttelymaksun tulee maksaa etukäteen (viimeistään ti 31.8.2021) tilille FI68 5760 0340 0972 10 /Kainuun Hevosjalostusliitto ry ja viestiin varsan/tamman nimi.

Varsat 30 euroa

Jalostus-/rakennearvosteltavat tammat 100 euroa

Perimme lisäksi paikan päällä panttimaksun (5 euroa) näyttelynumerosta, joten varaa mukaan käteistä ja mielellään tasaraha, korttimaksumahdollisuutta ei ole. Panttimaksu palautetaan kun näyttelynumero tuodaan takaisin kansliaan.

Näyttelymaksu palautetaan vain eläinlääkärintodistuksella.

Ohjeita näyttelyihin valmistautumisessa ja näyttelypäivästä löydät osoitteesta https://www.hippos.fi/kasvatus/nayttelyt-ja-jalostusarvostelu/suomenhevoset-ja-lamminveriset-ravihevoset/

Ilmoitathan pikaisesti, mikäli varsan liikkeet esitetään ajaen, etkä ole siitä ilmoittanut.

Liikkeiden esittäminen kärryistä on vapaaehtoista 2- ja 3-vuotialle varsoille kaikilla suunnilla niissä näyttelyissä, joissa mahdollisuudesta on ilmoitettu kutsussa. Vaihtoehtoisesti liikkeet voi esittää myös taluttaen. Ajaen esitettävälle varsalle on otettava kilpailuvakuutus. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa, esitetäänkö varsa ajaen ja myös se, mikäli sitä ei ajetakaan ilmoitetusta poiketen. Varusteiden ja valjastuksen pitää olla ravikilpailusääntöjen mukaiset. Ohjastajan on käytettävä kypärää, turvaliivin käyttöä suositellaan. Ohjastajalta ei vaadita ajolupakorttia. Ohjastaja on vastuussa siitä, että hänellä on asianmukaiset varusteet.

Hevosen kilpailuoikeus

(sisältää kilpailuoikeuden ja pakollisen kilpailuvakuutuksen)

1.1.-31.12.20201.10.-31.12.2020
Ravihevonen67 €41 €

Kilpailuvakuutus laskutetaan Hippoksesta.

Obersekin (mielellään liukusekki), potkuremmin ja suojien käyttö on sallittu. Kärryiksi suositellaan kilpa- tai hiittikärryjä, mutta valmennuskärrytkin käyvät. Varsoilla tulee olla numerot. Varsat menevät etusuoraa verryttelysuuntaan käynnissä, jolloin arvostellaan käyntiliikkeet niiltä varsoilta, joilla ei ole obersekkiä tai joilla liukusekki on auki. Varsat kulkevat kaarteeseen asti ja juoksevat etusuoran mitan yksitellen kilpailusuuntaan. Varsoille järjestetään kaarteeseen lähdönjärjestäjä, joka lähettää varsat n. minuutin välein juoksemaan.

Aikataulu julkaistaan loppuviikosta ja käsiohjelma tulee teille myös sähköpostilla.

Paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin, sillä aikataulu voi muuttua päivän aikana. Muista ottaa mukaan tamman/varsan passi. Muista kuunnella kuulutuksia mahdollisten muutosten vuoksi.

Olethan ilmoittanut tilinumerosi Hippokseen mahdollisia rahapalkintoja varten? Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten näyttelyistä maksetaan palkkioita hevosen näyttelyyn tuoneelle omistajalle. Palkkion suuruus riippuu hevosen saamasta palkinnosta.

Jokainen varsa ja tamma valokuvataan näyttelyssä. Hevosen tulisi olla kuvassa siisti ja seisoa paikallaan.

Hevonen asetetaan harjaton puoli valokuvaajaan päin, mielellään siten että hevosen numerolappu on näkyvissä. Kuvaajan puoleiset jalat asettuvat normaalisti kohtisuoraan maata vasten, mutta ulkopuoleinen etujalka näkyy hieman toisen takana ja ulkopuoleinen takajalka on taas selvästi toista takajalkaa edempänä. Näin kaikki jalat ovat näkyvissä yhtaikaa. Hevonen tulee pitää hereillä, niin että se seisoo ryhdikkäästi eikä lepuuta mitään jalkaansa. Hevosen esittäjä seisoo hevosen edessä tai mikäli hevonen on rauhallinen ja seisoo hyvin paikallaan, esittäjä voi pitää hevosta kauempana itsestään.

Kuvauspaikka on merkitty erikseen, hevoset voi käyttää kuvattavana jo ennen omaa vuoroa, jos aikataulu sen sallii.

Näyttelyn paras varsa ja kaikki jalostusarvosteltavat tammat kuvataan kuvauspaikalla, jotta niistä saadaan edustuskelpoinen kuva toimitettavaksi eteenpäin Suomen Hippokseen.

Lisäksi suosittelemme THL:n ohjeistuksen mukaan kasvomaskien käyttöä ja turvavälien noudattamista. Käsidesinfektion käyttöä ja käsienpesua suositellaan. Paikalle ei saa tulla sairaana.

Varikolla kannattaa mahdollisuuksien mukaan sijoittautua katoksille väljästi reiluja turvavälejä noudattaen, samasta tallista olevat hevoset voivat luonnollisesti olla vierekkäin.

Arvostelutilaisuudessa ja mittauksessa hevosen kanssa saa olla vain yksi käsittelijä ja yksi hevonen kerrallaan. Hevosen käsittelijän suositellaan käyttävän kasvomaskia. Palkintoja ja ruusukkeita ei jaeta luokkapalkitsemisessa, vaan varsojen tulokset luetaan ja varsat käsittelijöineen ovat riittävän välimatkan päässä toisistaan. Ruusukkeet noudetaan kansliasta luokan arvostelun jälkeen.

Lisätietoja saat puhelinnumerosta 044 361 7193 tai sähköpostilla kainuunhevosjalostusliitto@gmail.com

Kategoriat: Yleinen