Kainuun Hevosjalostusliitto ry järjestää C-ajolupakurssin Kainuun Raviradalla Kajaanissa touko-kesäkuussa.

Ravikilpailussa vaadittavan C- ja mC-ajoluvan voi suorittaa ajolupakurssilla, joita järjestävät raviradat ja hevosjalostusliitot.

Kurssille voi hakea vähintään 16-vuotias vakinaisesti Suomessa asuva henkilö, joka hallitsee perustaidot hevosen käsittelyssä, valjastuksessa ja ohjastuksessa. Hakijan ollessa 60 vuotta täyt­tänyt, hänen on toimitettava pykälässä 35.4. määritelty lääkärintodistus. Hakijan täytyy pystyä hallitsemaan oma ohjastettavansa ja ajamaan ryhmässä. Perustaidot tarkistetaan pääsykokeella ennen kurssille hyväksymistä.

Mikäli C-ajoluvan hakija haluaa oikeuden ohjastaa myös montelähdöissä, tulee hänen antaa näyte ratsastustaidostaan ja montehevosen varustamisesta. Tämä koskee 1.1. 2020 alkaen suoritettavia ajolupia.

Kurssin lisätietoja saa Hippoksen sivuilta (www.hippos.fi/raviurheilu/ohjastajat_ja_valmentajat/ajolupakurssi) sekä kainuunhevosjalostusliitto@gmail.com. Tarkempi aikataulu varmistuu myöhemmin ja julkaistaan näillä sivuilla. Hakemuslomakkeen voi täyttää ja tulostaa osoitteesta https://www.hippos.fi/files/2222/hakemusc-ajolupakurssille.pdf

Lisätietoja p. 044 361 7193/Kirsi Mikkonen. Ilmoittautumiset sähköpostilla kainuunhevosjalostusliitto@gmail.com ja hakemus liitteeksi.

Kategoriat: Yleinen