C- ja P-ajoluvat

Yleistä tietoa C-ajolupakurssista:

C-ajolupakurssille ilmoittautuminen tapahtuu erillisellä lomakkeella. C-ajolupakurssi järjestetään mikäli kurssille ilmoittautuu vähintään 10 osallistujaa. Kurssille osallistuvan henkilön tulee olla iältään 16-60 vuotta. Ajolupakurssin voi kuitenkin aloitta jo 6 kk ennen kuin täyttää 16 vuotta. C-ajolupakurssille on pääsykoe, jossa arvioidaan kursille osallistuvan henkilön hevosen käsittely- ja valjastustaidot. Kurssilla käytettävällä hevosella tulee olla voimassa oleva vastuuvakuutus.

Kurssi koostuu teoria- ja käytäntöosuuksista. Kurssilla käydään läpi ravikilpailusäännöt ja käytännön harjoituksissa harjoitellaan lähtötapahtumaa eri volttaus- ja autolähtöpaikoilta. Kurssin pituus on noin kuukausi ja kurssi ajoittuu pääasiassa arki-iltoihin.

C-ajolupakurssin loppukokeessa on kaksi osaa. Kirjallinen kuulustelu ja ajokoe, jotka järjestetään samana päivänä. Kirjallinen koe käsittää 50 kysymystä, ja virheellisiä vastauksia sallitaan enintään kahdeksan kappaletta. Vastausaika kokeessa 1,5 tuntia. Kirjallisen kokeen tarkistaa ja ajokokeet valvoo Suomen Hippoksen nimeämä valvoja.

Kurssilla ja loppukokeessa ohjastajalla turvaliivi, kypärä ja ajovitsa sekä hevosella kilpailuvarustus ovat pakolliset. Ennen ajokoetta suoritetaan valjastuskoe. 

Keski-Suomen hevosjalostusliitto järjestää C-AJOLUPAKURSSIN JYVÄSKYLÄSSÄ
Kurssi alkaa ma 27.4.2020 klo 18 pääsykokeella Jyväskylän raviradalla Killerillä.
Ilm. liiton toimistoon kirjallisesti viim. ma 20.4. menn.
Alustava aikataulu tässä!


Vastuuvalmentajakoulutus ma 11.5.
Tiedustelut liiton toimisto p. 010 321 0263


Yleistä tietoa P-ajolupakurssista:


P-ajoluvan myöntämisen edellytys on 10-18-vuoden ikä. Kurssin voi suorittaa 6 kk ennen kuin täyttää 10 vuotta.

P-ajolupakurssille ilmoittautuminen tapahtuu erillisellä lomakkeella. Kurssi järjestetään jos osallistujia on vähintää 8 henkilöä. Kurssilla ja loppukokeessa ohjastajalla turvaliivi, kypärä ja ajovitsa sekä hevosella kilpailuvarustus ovat pakolliset.

Keski-Suomen Hevosjalostusliitto järjestää P-AJOLUPAKURSSIN Jyväskylässä
Kurssi alkaa to 28.5.2020 klo 18 pääsykokeella Jyväskylän raviradalla Killerillä.
Ilm. liiton toimistoon kirjallisesti viim. ke 20.5. men
n.
Alustava aikataulu tässä!

Tiedustelut liiton toimisto p. 010 321 0263


Hakemuskaavakkeita tässä


Hinnat ja maksut tässä!


Ravikilpailusäännöt (sis. myös ponikilpailusääntöjä)


  


 


 Etusivu     Takaisin     Tulosta